Центр інтенсивного навчання іноземним мовам є єдиним навчально-методичним і науковим центром первинної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації льотного і диспетчерського складу.

Кафедра-центр налічує 24 спеціаліста професорсько-викладацького складу, з них 7 кандидатів наук, 6 доцентів, 6 викладачів навчаються в аспірантурі, 1 доцент – в докторантурі.

Весь професорсько-викладацький склад пройшов підвищення кваліфікації та стажування в центрах Великобританії: "Англоконтиненталь" і Бейсбрук коледж і володіє сертифікатами курсів для викладачів англійської мови, а також на ведення курсів з загальної і авіаційної англійської мови та авіаційної фразеології радіообміну.

Кафедра-центр здійснює первинну підготовку курсантів за спеціальностями "Експлуатація літальних апаратів" та "Обслуговування повітряного руху" згідно з сертифікованими програмами з загальної та авіаційної англійської мови, професійно-орієнтованої англійської мови та авіаційної фразеології.

Спектр навчальних програм дозволяє авіаспеціалісту отримати другу спеціальність авіаційного перекладача, підтверджену сертифікатом.

Кафедра-центр розширила сферу своєї діяльності в галузі ділової англійської мови, включаючи менеджмент, маркетинг, банківська справа і фінансування, комерційна практика та ділове листування, туризм та готельне господарство, комп'ютерні технології навчання іноземним мовам.

Сучасні методи навчання в центрі, включаючи комп'ютерні версії автоматизованих систем навчання, що ґрунтуються на гуманістичній концепції формування професійно-орієнтованої пам'яті предметних знань і регламентованих та нерегламентованих подій авіаспеціаліста.

Вся організаційно-методична та науково-дослідна робота проводиться на основі «Концепції розвитку та модернізації кафедри-центру інтенсивного навчання іноземним мовам» та у відповідності з Комплексним планом розвитку і модернізації кафедри-центру» до 2010 року.

Програма навчання забезпечує введення в навчальний процес рекомендацій ІКАО та Об'єднаної авіаційної адміністрації (JAA), щодо умов проведення початкової підготовки бортинженерного складу в Україні, і містить навчальний план, зміст тем, контрольні питання (матеріали) і завдання для самостійної роботи. Лабораторія комп'ютерних технологій навчання іноземним мовам спільно зі студентським дизайнерським бюро розробляє систему повністю автоматизованого навчання англійської мови авіаційних фахівців.

ВИДИ ПІДГОТОВКИ:

І. АНГЛІЙСЬКА МОВА ДЛЯ ФАХІВЦІВ ОПР І АНОП

1.1. Початкова підготовка:

1.1.1. Загальна англійська мова;
1.1.2. Авіаційна англійська мова;
1.1.3. Професійно-орієнтована англійська мова;
1.1.4. Авіаційна фразеологія.

1.2. Підвищення кваліфікації:

1.2.1. Фразеологія радіообміну;
1.2.2. Тренажерна підготовка.

ІІ. АНГЛІЙСЬКА МОВА ДЛЯ ЛЬОТНОГО СКЛАДУ, ЯКИЙ ВИКОНУЄ ПОЛЬОТИ НА МПЛ:

2.1. Початкова підготовка:

2.1.1. Загальна англійська мова;
2.1.2. Авіаційна англійська мова;
2.1.3. Фразеологія радіообміну;

2.2. Підвищення кваліфікації:

2.2.1. Розмовна і авіаційна лексика для ділового спілкування;
2.2.2. Фразеологія радіообміну під час польотів на МПЛ;
2.2.3. Ведення радіообміну в складних метеоумовах і аварійних ситуаціях;
2.2.4. Лексика, термінологія, загальноприйняті скорочення та умовні позначення, які використовуються в документах ІКАО, авіаційних збірниках, картах фірми Джеппесен та інших іноземних фірм.

ІІІ. ІНШІ ФОРМИ ГРД:

3.1. Бізнес-курс і менеджмент англійською мовою;

3.2. Курс авіаційного перекладу;

3.3. Ділова англійська мова;

3.4. Загальна англійська мова, професійно-орієнтована та авіаційна англійська мова.

IV. ДОВУЗІВСЬКА ПІДГОТОВКА

V. ПЛАТНІ ПОСЛУГИ, ПОВ'ЯЗАНІ З АУДІО- ВІДЕОТЕХНІКОЮ

Основні напрямки науково-дослідної роботи кафедри, включаючи аспірантів представлені нижче:

  • аналіз сучасних технологій навчання;
  • проблеми формування професійної надійності авіаційного спеціаліста в контурі управління «пілот-диспетчер» при мовній взаємодії англійською мовою;
  • розробка навчальних і контролюючих програм, що ґрунтуються на комп'ютерній технології навчання іноземним мовам;
  • організаційно-технологічні основи розробки автоматизованих систем лінгвістичної підтримки процесів ОПР при обслуговуванні іноземних ПС;
  • наукове обгрунтування ефективності проблемно-пошукових методів у процесі формування в льотного складу професійної надійності при веденні радіообміну на МПЛ.

При кафедрі працює Комісія щодо визначення рівня володіння за шкалою ІКАО з загальної та професійно-орієнтованої (авіаційної) англійської мови для курсантів факультету ОПР та спеціалістів із організації повітряного руху, курсантів факультету ЛЕ та льотного складу.

Кафедра-центр інтенсивного вивчення іноземних мов входить до складу інституту аеронавігації КЛА НАУ.

Контактный телефон: (0522) 394-436, 394-538