Днями в академії відбувся випуск другої групи слухачів проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» і одинадцятої, що випускається в Льотній академії НАУ у співпраці з Міжнародним фондом соціальної адаптації та Норд університетом (Королівство Норвегія). Урочистості з нагоди випуску відбувалися у змішаному форматі. До заходу долучилися організатори та партнери проєкту. 

Цій урочисті події передувала копітка тримісячна праця викладачів, експертів, психологів і звичайно ж, титанічний труд слухачів, які вирішили долучитися до проєкту, щоб пройти курс «Створення стартапу та організація власної справи». Вітаємо усіх наших дорослих слухачів, які задля саморозвитку і досягнення успіху знов «сіли за парти». У цьому семестрі учасники групи не лише опановували навчальні дисципліни, проходили бізнес практику, брали участь у тренінгах та семінарах, розбиралися у юридичних тонкощах ведення бізнесу та захисту своїх прав, але й значно розвинули свої цифрові компетенції: адже значна частина навчання відбувалася онлайн форматі: вебінари, онлайн конференції; консультації у Zoo та інші технології стали для наших слухачів повсякденними реаліями, а значить наші військовослужбовці та члени їх сімей тепер не тільки адаптовані до цивільного життя, а йдо цифрового майбутнього, яке стирає межі між містами, країнами та континентами. Важливим тут є лише бажання рухатися вперед, цілеспрямованість і сила волі. А цих якостей у слухачів проєкту вдосталь!

Урочисту церемонію вручення випускних документів відкрив начальник Льотної академії НАУ Сергій Неділько, який підкреслив, що головне для кожної з нас не опускати руки, якщо навіть на шляху нас спіткають невдачі. Тільки той, хто не зневірюється і рухається до мети досягне успіху. Чого Сергій Миколайович і побажав слухачам. До привітань приєдналася координаторкапроєкту від Міжнародного фонду соціальної адаптації Ольга Філіна, яка підтримала думку Сергія Неділька та наголосила, що одним з головних надбань для слухачів – це об’єднання у спільноту однодумців, партнерів та друзів, яких вони знайшли на проєкті. Це й викладачі, і психологи, і експерти-консультанти, і, головне, одногрупники.

Вручення випускних документів присутнім випускникам проводили начальник ЛА НАУ Сергій Неділько та директорка бізнес-школи ЛА НАУ, заступниця голови ГО «Європейський шлях 4.0» Світлана Бондарчук.

Із словами вітань до випускників звернулися: начальник відділу у Кіровоградській області Міністерства у справах ветеранів України Людмила Гуріна; головний лікар Кіровоградського обласного госпіталю ветеранів війни, Заслужений лікар України Геннадій Сябренко та психолог центру «КОМПАС» Анна Колєва, радник голови Кіровоградської обласної ради, випускник проєкту «Норвегія-Україна» Олександр Кулітка, керівник обласного ресурсного центру з питань допомоги учасникам АТО, випускник проєкту «Україна-Норвегія» Віктор Колінько, голова Агенції регіонального розвитку Кіровоградської області Олександр Гавриленко та експертка агенції Тетяна Головченко (на онлайн зв’язку), куратор групи, кандидат історичних наук, доцент Ірина Романько та голова ГО «Європейський шлях 4.0» Олена Ковальова.

Від імені слухачів виступив староста групи Дмитро Потоцький, який звернувся зі словами вдячності до організаторів проєкту «Норвегія-Україна»: Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія, партнера проєкту NORD Університета (м. Будо), Міжнародного фонду соціальної адаптації і особисто його президента Володимира Рубцова.