Юридичною клінікою "Юрконсалт" ЛА НАУ проведено чергове засідання, яке відбулось за участі представника Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної  правової допомоги. Говорили про участь у спільних заходах та взаємодію юридичної клініки академії і місцевого центру.

Про проєкт «Волонтер БПД» розповіла фахівчиня Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман зі студентами спеціальності 081 «Право» Льотної академії Національного авіаційного університету під час правопросвітницького заходу на тему: «Волонтерська діяльність в Україні. Бути волонтером безоплатної правової допомоги - це реально».

Основною метою проєкту є залучення громадських активістів, які виявили бажання стати волонтерами у сфері надання БПД, для сприяння центрам з надання БВПД у здійсненні своїх функцій, зокрема щодо забезпечення доступу людей до БПД, в тому числі інформування населення про систему надання БПД.

 «Волонтерський рух – розповсюджене і популярне явище. Допомагати на добровільних началах можна в будь-якій сфері – соціальній, культурній так і в правовій. Один волонтерський проект може об’єднати людей з різних куточків України», - наголосила фахівчиня Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман.

Волонтерська діяльність є основою побудови та розвитку громадянського суспільства. Вона втілює в собі найшляхетніші прагнення людства - прагнення миру, свободи, безпеки та справедливості для всіх людей. У період глобалізації та постійних змін світ стає меншим, більш незалежним, більш складним. Волонтерська діяльність в системі безоплатної правової допомоги є способом підтримки та зміцнення таких людських цінностей, як піклування та надання правової допомоги громадянам.

На завершення заходу, Наталія Цуцман розповіла студентам про переваги участі у проєкті «Волонтер БПД», а саме:

отримання унікального досвіду співпраці з системою надання БПД;

можливість покращити власний рівень правових знань, пройти безкоштовне навчання (тренінги, курси, семінари тощо як у сфері волонтерської діяльності, так і в правовій сфері);

шанс розширити ділові контакти, покращити навички комунікації.

Якщо Ви бажаєте стати волонтером БВПД, або бажаєте дізнатися деталі проєкту «Волонтер БПД» можна звернутися до Кропивницького місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 64/53. тел.: (0522) 32-08-24, моб. 095-876-62-33.

Про це інформує Кропивницький місцевий центр з надання БВПД

Варто нагадати, що в Льотній академії НАУ постійно діє юридична клініка «Юрконсалт».

Адреса: 25005 м. Кропивницький, вул. Добровольського 1а (I корпус).

Телефон: (050) 714-31-31; E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Графік роботи: середа та п'ятниця (впродовж навчального процесу)

з 13:00 до 17:00. На період карантину юридична клініка «Юрконсалт» здійснює прийом громадян дистанційно за електронною адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.