День науки - це свято людей, які вірять в силу наукової думки, націлені на відкриття нового, свято нестандартного мислення і креативу.

Щоб вшанувати працю вчених та заслуги науки перед суспільством, у третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки.

Свято запроваджене в Україні на підтримку ініціативи відомих вчених, наукових установ, а також професійних спілок України згідно з Указом Президента України «Про День науки» від 14 лютого 1997 року.

Мета цього свята - вшанування наукових традицій, досягнень учених.

Льотна академія - це провідний авіаційний заклад вищої освіти, який здійснює підготовку авіаційних фахівців. Слідуючи славетним традиціям і сьогодні академія перебуває на шляху інноваційного розвитку залучаючись до грантових програм, стратегічних програм розвитку Кіровоградщини, державних інвестиційних проєктів та інноваційних міжнародних освітніх програм, є центром наукової думки. У 2021 році Льотна академія Національного авіаційного університету святкує свій 70 - річний ювілей.

Науковці створюють майбутнє, а наука робить наше життя комфортним і цікавим. Бажаємо нашому авіаційному закладу прогресу і розвитку, а колективу Льотної академії, усім науково-педагогічним працівникам, курсантам, студентам, молодим науковцям і дослідникам натхнення, прагнення до нових знань, творчих пошуків і здобутків.