Кафедра туризму та авіаційних перевезень (завідувач – доктор географічних наук Колотуха О.В.) в черговий раз виправдовує перше місце серед кафедр в рейтинговому оцінюванні діяльності науково-педагогічних працівників академії 2021 року.

Співробітники кафедри вже третій рік плідно співпрацюють з Кіровоградською Малою академією наук – з відділенням наук про Землю. Очолює це відділення, а також секцію гідрології завідувач кафедри туризму та авіаційних перевезень, доктор географічних наук Колотуха Олександр Васильович. Секцію географії та ландшафтознавства очолює кандидат педагогічних наук, доцент кафедри туризму та авіаційних перевезень Миргородська Олена Леонідівна.

З 14 по 17 травня 2021 року в м. Києві відбувся ІІІ заключний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2020/2021 навчальному році. Результат юних кіровоградських дослідників – два призових місця з трьох представлених робіт.

ІІІ місце в секції географії та ландшафтознавства посіла Кармазін Дар'я зі Златопільської гімназії м. Новомиргорода (науковий керівник – Миргородська Олена Леонідівна) з роботою на тему «Титанова промисловість як чинник соціально-економічного розвитку Кіровоградської області (на прикладі Виробничо-комерційної фірми «Велта»)». До речі, це вже другий успішний виступ підопічної Олени Леонідівни за останні 3 роки – у 2019 році робота Олександри Аркан під її керівництвом також посіла ІІІ місце на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

ІІІ місце в секції гідрології посіла Єланьова Діана з Боківського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Гурівської сільської ради (науковий керівник – Колотуха Олександр Васильович) з роботою на тему «Проблеми водопостачання сільських населених пунктів Кіровоградської області (на прикладі села Бокове)».

Таким чином, наші колеги-науковці дали відповідь на питання – Чому відділення наук про Землю розташоване на базі Льотної академії, а не в педагогічному університеті, де є спеціалізована кафедра.

Титанова промисловість як чинник соціально-економічного розвитку Кіровоградської області

Вітаємо наших колег!