В житті кожного школяра постає питання, де та за яким фахом здобувати вищу освіту. Цей вибір впливає на майбутнє працевлаштування. Профорієнтаційні заходи дають можливість випускникам краще зорієнтуватися в освітньому просторі, обрати місце майбутнього навчання.

15 травня 2021 року відбувся онлайн - вебінар, організований Кіровоградським міськрайонним центром зайнятості. В заході брали участь заклади вищої освіти регіону та учні загальноосвітніх навчальних закладів Кропивницького.

Мета зустрічі: надання інформації щодо умов вступу до закладів вищої освіти та допомога в обранні майбутньої професії. Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості проводять такі зустрічі щотижня. Льотна академія Національного авіаційного університету теж долучилась до вебінару. Заступник начальника академії з навчальної, науково – методичної та виховної роботи Михайло Сорока презентував авіаційний заклад, розповів про факультети та спеціальності за якими можна здобути конкурентоспроможні професії, ознайомив школярів з умовами вступу до Льотної академії та відповів на запитання. З інформацією щодо вступу в Льотну академію НАУ можна ознайомитись за посиланням.  

Разом із Льотної академії до заходу долучились  наступні навчальні заклади: Центральноукраїнський національний технічний університет, Кропивницький коледж механізації сільського господарства та Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна". Слухачами були учні кропивницьких навчальних закладів: №10, №14, №19 та Козацької гімназії. Загалом, у вебінарі брали участь 128 осіб.