21-22 травня в місті Гайвороні відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Туристичний бренд як чинник формування позитивного іміджу Гайворонської міської територіальної громади»,яка проводилася в рамках туристичного фестивалю «GoodoK_Fest». Співорганізатором конференції виступила Льотна академія Національного авіаційного університету, а конкретно кафедра туризму та авіаційних перевезень (завідувач – доктор географічних наук О.В. Колотуха) як єдиний в Кіровоградській області науковий центр дослідження проблем інноваційного розвитку регіонального туризму.

На пленарному засіданніконференції Олександр Колотуха представив проєкт, розроблений науково-дослідною лабораторією проблем інноваційного розвитку регіонального туризму, «Оцінка можливостей розвитку рафтингового туризму на Гайворонщині».

В програмі туристичного фестивалю «GoodoK_Fest» відбувся круглий стіл, присвячений проблемам збереження вузькоколійної залізниці на заході Кіровоградської області, на якому були присутні Народні депутати України, керівництво обласної ради та облдержадміністрації, фахівці залізничної справи, фахівці туризму. За результатами розгляду цієї проблеми кафедра туризму та авіаційних перевезень взяла до розробки ще один проєкт – Гайворонська вузькоколійка (для вітчизняних та іноземних туристів).

Цими заходами розпочалася співпраця Льотної академії Національного авіаційного університету з громадами Кіровоградської області з питань розвитку регіонального туризму. Гайворонська громада – перша, а їх в областіще 48.