25 травня в програмі «Радіомайдан» на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ та радіо UA: Українське радіо Кропивницький в прямому ефірі у студії Суспільного мовника журналістка Леся Журавська спілкувалася зі спікерами: Олександром Чумаком, начальником ЛА НАУ та заступником начальника ЛА НАУ Михайлом Сорокою. Історія і сьогодення Льотної академії, нові спеціальності, вступна кампанія, яких фахівців навчає академія, як проходять навчальні польоти, які є напрацювання щодо розвитку аеропортової інфраструктури -  про ці та інші питання говорили в ефірі «Радіомайдану».

Начальник Льотної академії НАУ Олександр Чумак проінформував про освітню програму «Правове забезпечення авіаційної діяльності» Льотної академії Національного авіаційного університету. У 2018 році Наказом МОН  Льотній академії НАУ вперше в Україні за напрямом 081 «Право»  було відкрито спеціальність «Правове забезпечення авіаційної діяльності». В поточному році успішно пройшли акредитацію за спеціальністю 081 «Право», професійною кваліфікацією «бакалавр права» та планується пройти ліцензування щодо відкриття спеціальності 081 Право за професійною кваліфікацією «Магістр права».

Унікальність вказаної спеціальності виражається тим, що крім підготовки  юристів для потреб юридичного ринку праці  вони додатково набувають знання для здійснення юридичного супроводу в галузі цивільної авіації.

Юридична освіта в Льотній академії НАУ націлена на підготовку фахівців з авіаційного права, які здатні на високому професійному рівні застосовувати на практиці здобуті юридичні й загальнонаукові знання, вільно орієнтуватись в організаційно-правових механізмах та правових інститутах конкретних галузей права.

Олександр Чумак та Михайло Сорока розповіли телеглядачам про факультети ЛА НАУ: льотної експлуатації та обслуговування повітряного руху і менеджменту; про актуальність підготовки льотних кадрів та фахівців у сфері менеджменту. «Наші випускники на світовому ринку праці затребувані, а хороші фахівці завжди потрібні авіаційним та іншим компаніям»,-  зазначив начальник академії Олександр Чумак.

Маючи 70 річний досвід підготовки авіаційних кадрів, академія забезпечує практичну підготовку авіаційних фахівців  та має усі необхідні сертифікати для здійснення цієї діяльності.

Як здійснюється практична льотна підготовка курсантів телеглядачі могли побачити у спеціальному сюжеті.

На запитання ведучої щодо перспектив розвитку авіаційного закладу, враховуючи  його 70-ти річну історію, керівник академії відповів: « Наш навчальний заклад унікальний, сьогодні основний вектор діяльності – європейські стандарти, зберегти і модернізувати авіаційний парк, передати знання курсантам і студентам, щоб вони знайшли свій життєвий шлях».

«Авіаційні ворота світу для випускників льотної академії відкриті. Всі авіаційні і дотичні до них спеціальності інтегровані у світовий простір, затребувані і конкурентоспроможні», - зазначив Олександр Чумак.

Дійсно, заснований у 1951 році навчальний заклад, пройшовши гідний шлях розвитку і реформування, вніс значний внесок у підготовку національних та інтернаціональних авіаційних кадрів і продовжує формування висококваліфікованого потенціалу для прогресу світової авіації.

Випуск програми «Радіомайдан» від 25 травня 2021 року на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ дивіться за посиланням.