Протягом кількох днів в Льотній академії НАУ відбувалися навчально-виховні та профорієнтаційні заходи в рамках угоди про співпрацю між ЛА НАУ та Центральноукраїнським науковим ліцеєм-інтернатом. Для учнів 10-х класів ліцею було проведено екскурсії до музею академії, авіаційно-технічної бази (АТБ) та навчально-тренувального науково-дослідного центру пошуку та рятування. Зокрема, школярі дізналися про історію авіації загалом і на Кіровоградщині, про історію створення, розвитку Льотної академії НАУ та нинішнього функціонування, як навчально-наукового і виробничого закладу.

Начальник АТБ Іван Рихліцький розповів про особливості роботи очолюваного ним підрозділу та про літаки, які знаходяться в цей час на обслуговуванні. Особливо школярам сподобалась розповідь про літак АН-26, який знімався у кінофільмі в 2015-2017 роках за участі зірок світового кіно. Викладачі Сергій Давидов і Олександр Овчаренко розповіли про особливості функціонування навчально-тренувального науково-дослідного центру пошуку та рятування та підготовки курсантів за спеціалізацією «Аварійне обслуговування та безпека на авіаційному транспорті». Школярам представлено інформацію про спеціальності, які можна отримати вступивши на навчання до Льотної академії НАУ. Зокрема, про нову спеціальність 081 «Право» школярам розповів Богдан Стецюк, завідувач кафедри права та правового регулювання авіаційної діяльності, доктор юридичних наук, професор та Сергій Зеленський, доцент кафедри права та правового регулювання авіаційної діяльності, кандидат юридичних наук.

Підсумовуючи екскурсію та профорієнтаційні заходи в льотній академії учениця Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернатуКрицька Ксенія поділилася враженнями, написавши статтю на сайті навчального закладу.

«Подальша екскурсія відбулась в музейному комплексі Льотної академії Національного авіаційного університету. Директор музею Кірєєв Леонід Іванович розповів про моделі літаків та гвинтокрилів, історію розвитку авіації у Кіровограді. Учні почули достатньо інформації щодо професійної підготовки пілотів, диспетчерів та інших авіаційних професій. Для нас найбільш цікавим виявилась кабіна літака Ан-24 (колишній тренажер), де ми змогли відвідати справжні робочі місця членів льотного екіпажу та зробити фото. Гортаючи сторінки альбому відгуків, ми натрапили на запис про відвідування музею учнями 10-В класу гімназії-інтернату 2011 року (вихователь Подгорна Н.А.) і залишили свій допис про враження від музею. Потім ми відвідали АТБ (авіаційно-технічну база) на території академії, де побачили всім відомий літак АН-26 «Shark», який приймав участь у зйомках голлівудського фільму «Нестримні» з участю С.Сталлоне. Останнім ми відвідали тренувальну залу, де проходять стажування студенти-рятувальники. Враження від відвідування неперевершені!», - розповіла учениця Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату Ксенія Крицька.

Зараз перед випускниками постає питання про те, яку професію обрати, щоб вона була актуальною, високооплачуваною та престижною. Сьогодні авіаційні професії від пілота до авіаційного юриста затребувані у світі. А флагманом авіаційної освіти в Україні була і залишається Льотна академія НАУ! Запрошуємо на навчання до Льотної академії НАУ!