У місті Краматорськ наприкінці грудня 2021 року відбувся відкритий Чемпіонат Донецької області з авіамодельного спорту кубку «Рink Flight» (літаючі моделі у приміщенні ). У змаганнях взяли участь 9 команд, серед них і спортсмени клубу «ІКАР» Льотної академії НАУ. Команда академії була представлена у складі 5 спортсменів, які виступали як у особистому, так і в командному заліку.

Спортсмени брали участь у змаганнях з різними класами моделей, і показали високі результати у змаганнях.

За підсумками змагань наша команда посіла перше місце. І особисті результати наших спортсменів викликають почуття гордості:

Андрієнко Володимир в класі одномоторна плануюча копія літака посів 3 місце;

Дятел Сергій в класі багатомоторна плануюча копія літака посів 2місце;

Ковальчук Євген в класі моделей планерів з розмахом 500мм посів 2 місце;

Авдєєв Ілля в класі моделей планерів з розмахом 500мм посів 3 місце.

Вагомий внесок до перемоги команди у змаганнях зробив капітан команди Матков Захар, який у команду приніс дві золотих медалі: у класі. моделей планерів з розмахом 350мм та у класі моделей багатомоторна плануюча копія літака.

Він виступав з моделлю копією літака багатомоторного винищувача P-38 (Лайтінг).

Цей літак розроблений конструктором компанії Lockheed Corporation Кларенсом «Келлі» Джонсоном брав активну участь у бойових діях Повітряних Сил США під час Другої світової війни, переважно у Тихоокеанському театрі воєнних дій. Саме на літаках P-38 літали двоє найрезультативніших льотчиків-винищувачів за всю історію військової авіації США: Річард Айра Бонг і Томас Макгуайр. На винищувачі P-38 воював відомий французький письменник Антуан де Сент-Екзюпері.

Підготував команду до участі у змаганнях тренер з авіамодельного спорту Льотної академії НАУ Павло Лобов.