29 квітня 2022 року, Український центр оцінювання якості освіти завершив опрацювання реєстраційних форм на участь в національному мультипредметному тесті.

За період з 1 лютого до 19 квітня для участі в НМТ сформували реєстраційні картки 402527 осіб. Понад 346 тис. комплектів реєстраційних документів надійшли з регіональних центрів якості освіти та були опрацьовані.

Особи, які створили реєстраційні картки, ще не є учасниками НМТ, адже для участі в тестуванні важливо підтвердити своє бажання брати участь у НМТ на інформаційній сторінці. Також у цьому сервісі потрібно буде повідомити організаторам про те, у якому регіоні учасник перебуватиме в липні.

Інформаційна сторінка – спеціальний сервіс на сайті УЦОЯО, вхід у який здійснюється за номером і PIN-кодом. Учасники, які встигли отримати Сертифікат учасника ЗНО, мають доступ до своєї сторінки уже зараз. Інші ж зареєстровані особи невдовзі отримають SMS із даними для входу на інформаційну сторінку. Якщо ж учасники не отримають цих відомостей, то з 12 до 19 травня працюватиме спеціальна гаряча лінія, де можна буде дізнатися номер і PIN-код для доступу до інформаційної сторінки.

Особи, які не зареєструвалися упродовж 1 лютого – 19 квітня, зможуть це зробити в червні, коли відбуватиметься додатковий період реєстрації для участі в додатковій сесії НМТ.

Нагадаємо, створено онлайн-версію демонстраційного національного мультипредметного тесту, яку можна пройти на базі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Інтерфейс демонстраційного тестувальника відрізняється від реального НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їхнього виконання запропонований варіант аналогічний до вступного тесту.

Тестувальник може мати певні затримки із роботою через велику кількість потенційних учасників. Варто перевірити налаштування систем безпеки на комп'ютері або скористатися іншим браузером для роботи.

Пройти НМТ необхідно за 90 хвилин, упродовж яких потрібно виконати 60 завдань із трьох навчальних предметів.

Докладніше: