Цього року всім вступникам під час подання заяви треба обовʼязково додавати мотиваційні листи. Відповідаємо на основні запитання про них.

Мотиваційні листи треба відвозити/надсилати безпосередньо до закладу освіти?

При реєстрації електронного кабінету та поданні заяви/заяв в електронній формі, мотиваційний лист додається до кожної заяви виключно через електронний кабінет. Текст листа вписується або вставляється в спеціальне віконце в розділі подання заяв.

Безпосередньо до Відбіркової комісії ЛА НАУ мотиваційні листи надаються лише в разі подання заяв у паперовій формі (це передбачено для невеликої категорії вступників).

Якщо до поданого в електронному кабінеті мотиваційного листа вступник додає копії матеріалів (дипломи, нагороди), що підтверджують викладену інформацію, то їх надсилає на електронну скриньку Відбіркової комісії ЛА НАУ Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

В електронному кабінеті завантаження будь-яких сканкопій листів чи документів до мотиваційного листа не передбачено. Додається тільки текст листа, який під час реєстрації заяви в ЛА НАУ роздруковується Відбірковою комісією ЛА НАУ.

Як подати мотиваційний лист через електронний кабінет? Не знаходжу такої опції.

Мотиваційний лист додається до кожної заяви під час її подання. Заповнити та додати мотиваційний лист в кабінеті вступника до ЛА НАУ на основі ПЗСО (11-ти класів) або диплома фахового молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра можна з 29 липня. Наразі можна підготувати текст листа, а під час подання заяви скопіювати його у відповідне поле. В електронному кабінеті вступника у блоці: Подання заяв Результати випробувань Внести текст мотиваційного листа.

Якщо при написанні тексту мотиваційного листа в електронному кабінеті, натиснувши кнопку “Зберегти”, відбулося повернення на головну сторінку й нічого не збереглося?

Найімовірніше вступником створювався текст листа понад 120 хвилин, передбачених для однієї сесії роботи з електронним кабінетом. Задля уникання таких випадків, радимо писати текст листа в іншій програмі, наприклад Word або Google-Документи, а потім копіювати готовий текст в електронний кабінет.

Чи можна в електронному кабінеті редагувати текст написаного мотиваційного листа?

Редагувати текст можна тільки до моменту подання заяви. Після цього (коли заява вже має статус “Зареєстровано в ЄДЕБО”) текст мотиваційного листа редагувати неможливо.

Як дізнатися вимоги до мотиваційного листа? 

Вимоги до мотиваційних листів визначено в Додатку 2 Правил прийому ЛА НАУ

Зразок написання мотиваційного листа

Критерії оцінювання мотиваційного листа

Яка максимальна кількість символів під час написання мотиваційного листа в електронному кабінеті?

Формат поля для написання мотиваційного листа у закладах вищої освіти – до 20000 символів. Водночас, особливі вимоги визначає заклад освіти.

За вимогами ЛА НАУ обсяг мотиваційного листа – не більше двох сторінок формату А-4. За технікою відтворення лист може бути: рукописний формі (це передбачено для невеликої категорії вступників) або відтворений механічним способом. При другому варіанті відтворення документ оформлюється в текстовому редакторі Word, шрифт Times New Roman, розмір шрифту – 14 кегль, колір шрифту – чорний, міжрядковий інтервал 1,5. Вирівнювання тексту за шириною, абзацний відступ 1,25.

Кожен мотиваційний лист розглядається Відбірковою комісією ЛА НАУ та враховується під час формування рейтингового списку вступників.

Детальніше