Як і передбачено зобов'язаннями сторін, для участі в навчальному процесі перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас та членів їх сімей на спеціальність "Менеджмент підприємницької діяльності", в льотну академію прибула представниця Норвегії і приваблива, енергійна і динамічна експерт в області інновацій Лана Берглюнд.

До початку занять норвезька гостя отримала можливість познайомитися з навчальним закладом, виявила бажання повчитися керувати літаком, тут же реалізувала його в нашому тренажерному центрі, відвідала класи української культури, козацької слави та українсько-норвезького партнерства. Не дивлячись на жорсткий ліміт часу, Лана встигла обговорити цілий спектр питань, вступити в "Клуб-українсько норвезького партнерства" і призначений час стрімко з'явилася в навчальному класі, де з перших же хвилин заволоділа увагою своєї аудиторії. Вона розповідала про норвежців і Норвегію, ділилася багатим досвідом пошуку і впровадження інноваційних ідей, відповідала на численні запитання і давала поради по бізнес-ідей та бізнес-планів. І все це - легко, позитивно, пізнавально і доступно.

Слухачі курсів проекту "Україна - Норвегія" і ряд викладачів академії, які виявили бажання відвідати партнерську лекцію, з величезним інтересом сприйняли цілий шквал актуальною і корисною інформацією. Ми не тільки розширювали кругозір, але і вчилися у своїй норвезької колеги - інноваційним підходам, тренінговому формату, комунікабельності і життєлюбності.

Навіть по закінченню тренінгу бажання розходитися по домівках виникло далеко не у всіх його учасників. Лану обступили з усіх боків і продовжили атакувати найрізноманітнішими і часом зовсім несподіваними запитаннями. Але норвезькії гості такий формат діалогу явно був звичний і приємний. Вона з ентузіазмом і дотепністю відповідала "до останнього клієнта", залишивши найсприятливіші враження про себе особисто і про країну, яку представляла. Спасибі Лані Берглюнд і прекрасної Норвегії за подарований "ковток норвезької культури" і посил до інноваційних досягнень.

Клуб українсько-норвезького партнерства