20-22 січня 2017 року Льотна академія Національного авіаційного університету запрошує всю українську ІТ-спільноту до участі у міжнародному хакатоні (змаганні з розробки комп’ютерних ігор) Global Game Jam.

Global Game Jam - це найбільший міжнародний хакатон. Заснований він був у м.Сан-Франциско (США) та з 2008 року охопив вже 97 країн світу.

Кожен рік десятки тисяч ентузіастів та професіоналів ігробудівництва збираються разом, щоб провести вихідні у атмосфері творчості та співпраці. На початку хакатону оголошується тема, і за наступні 48 годин необхідно розробити гру, яка б відповідала даній темі.

У 2016 році хакатон зібрав 37000 учасників, які створили 6866 ігор. Тоді ж і Україна долучилась до цієї світової події. Вперше у стінах Кіровоградської льотної академії НАУ зібрались 78 представників Києва, Харкова, Кіровограда, Вінниці, Одеси, Запоріжжя та інших міст, які створили 14 проектів.

Як і минулого року, єдиним місцем проведення хакатону в Україні є Льотна академія НАУ, як центр активного розвитку ІТ-технологій та впровадження інноваційних ідей у технічній галузі.

Запрошуємо вас, шановні колеги, долучитися до організації цієї непересічної для міста, області та України події у цьому році: взяти активну участь в організації заходу, зібрати свою команду для участі у змаганнях або ж стати глядачем найбільш масштабного змагання ІТ-ішників у нашому місті.

Основним призом для кожного учасника є, по-перше, власний проект, який згодом можна удосконалити та випустити на комерційній основі. Але український оргкомітет залучає компанії-спонсори, які нагороджують переможців цінними призами: комп'ютерними пристроями, літературою чи білетами на світові ІТ-конференції.

План проведення заходу

20 січня 15:00-17:00 - відкриття хакатону, збір учасників, відеочати з іншими локаціями Global Game Jam з нашого чи суміжних годинникових поясів (ОАЕ, Польща, Норвегія, Литва, Молдова, Німеччина, Фінляндія), звернення центрального оргкомітету та партнерів проекту, оголошення теми для створення гри.

З 17.00 20 січня до 15.00 22 січня – робота над проектами.

22 січня з 15:00 – найбільш видовищна частина Global Game Jam. Учасники представляють свої готові проекти аудиторії та журі. Після презентації - нагородження переможців. Детальна інформація про хакатон на сайті http://www.ggj.org.ua/

Ковальова Олена