Депутат Верховної Ради України Олександр Горбунов, перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, керівник Національного авіаційного університету Володимир Ісаєнко та проректор з корпоративного управління Національного авіаційного університету Володимир Шульга завітали в Льотну академію НАУ на відкриття інноваційного Центру безпілотних літальних апаратів.

Перше знайомство з академією для Володимира Ковтунця та Володимира Ісаєнка розпочалося з відвідування Авіаційної технічної бази та ознайомлення з технічним парком академії. Під час відвідування якої, начальник академії Сергій Неділько розповів про перспективні напрямки розвитку парку, які б дозволили значно розширити можливості навчального закладу у підготовці пілотів. Також він наголосив, що авіакомпанії почали стрімко збільшувати свій авіапарк, а значить попит на фахівців льотних спеціальностей зростає. І саме Льотна академія могла б задовольнити цей попит, за умови збільшення авіапарку для навчання курсантів.

Особливу увагу гості приділили Музейному комплексу історичного краєзнавства Льотної академії, де доцент кафедри професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук, кандидат історичних наукІрина Романько продемонструвала усі можливості музейного комплексу для патріотичного виховання українських курсантів та першого знайомства з нашою країною курсантів-іноземців.

Після чого, Сергій Неділько запропонував почесним гостям взяти участь у церемонії відкриття інноваційного Центру безпілотних літальних апаратів. Перерізавши символічну стрічку, Олександр Горбунов, Володимир Ковтунець, Володимир Ісаєнко та Володимир Шульга познайомились з напрямками роботи Центру та можливостями використання квадракоптерів у навчальному процесі.

Програму візиту продовжили презентації інших інноваційних проектів. Проекту створення сучасного ІТ-технопарку, запровадження STEM в освітній процес, спільних мовних проектів з університетом Кембріджа, спільного навчального проекту академії і авіакомпанії МАУ. Також свою роботу гостям презентували Центр з аварійно-рятувальної підготовки та Центр підготовки волонтерів.

Завершився візит гостей спілкуванням з працівниками академії, приємними сюрпризами, подарунками та визначенням планів подальшої співпраці. Зокрема, перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець наголосив, що основним завданням вищих навчальних закладів є підготовка до професійної діяльності майбутнього фахівця, і у цьому Льотна академія вибрала правильний шлях розвитку. Він зізнався, що побачив чимало цікавого, навіть того, що не очікував побачити. Також він констатував, що наразі робота Міністерства направлена на те, щоб пройти міжнародну сертифікацію освіти, щоб наша освіта відповідала міжнародним стандартам і визнавалася у світі. Володимир Ковтунець звернув увагу на те, що академія є привабливим навчальним закладом для іноземців, і варто підтримувати курс на залучення іноземних студентів до наших вищих навчальних закладів, створювати для цього умови. Також він ознайомив колектив із завданнями по реформуванню середньої та вищої освіти та запевнив, що за умови правильного розвитку Україна має потенціал, щоб стати лідером в освітній галузі.

Підводячи підсумки насиченого дня, керівник Національного авіаційного університету Володимир Ісаєнко зазначив, що Льотна академія є частиною великого навчального закладу, він запевнив, що НАУ буде підтримувати академію, а на підтвердження цих слів передав подарунки у вигляді кількох одиниць авто техніки для потреб аеродрому. Після чого, разом з проректором з корпоративного управління Національного авіаційного університету Володимиром Шульгою, він нагородив найкращих працівників академії грамотами Національного авіаційного університету.

Депутат Верховної Ради України Олександр Горбунов, який тривало та системно здійснює підтримку академії, розповів про проекти створення інвестиційно привабливого регіону і місце в них Льотної академії. Зокрема, він пригадав слова Сергія Неділька про те, що «інвестор не приїде до нас автомобілем – він прилітає на літаку». Погоджуючись з цим твердженням, пан Олександр наголошує на необхідності ремонту та подовженні злітно-посадкової смуги аеродрому. А зважаючи на те, що наш регіон повинен стати мистецькою столицею України, відновлення регулярних авіарейсів у Кропивницькому є важливим фактором для розвитку туристичного бізнесу. Тож, він запевнив, що максимально сприятиме вирішенню зазначених питань.

Начальник академії Сергій Неділько подякував гостям за схвальні відгуки, подарунки та конструктивну розмову щодо продовження співпраці. А фінальним акордом зустрічі став майстер-клас з польотів на спортивних дронах команди Ukrainian Association of Drone Racing.