12 квітня, у Всесвітній День авіації і космонавтики, були підведені підсумки освітнього проекту «Авіатор 2017» та оголошені імена переможців. Конкурс покликаний підтримати студентів технічних спеціальностей з усієї України та заохотити кращих з них поїздками на Міжнародні профільні виставки до Франції і Великобританії.

Проект стартував в жовтні 2016- го і тривав півроку. Для участі в ньому зареєструвалися 6 500 студентів з 44 вищих навчальних закладів та коледжів України. Конкурсанти подолали п'ять етапів, серед яких були тести з теорії та історії авіації, точних наук і авіаційної англійської, а також креативні завдання від членів журі - розробка бізнес-плану і презентація власного інвестиційного проекту.

За словами організаторів, всі 250 конкурсантів, які дійшли до фіналу, гідні перемоги: вони креативні, амбітні, з задатками менеджерів і бізнесменів, прагнуть розвивати вітчизняну авіаційну галузь. Але перед експертним журі на чолі з легендарним авіаконструктором Дмитром Ківою стояло нелегке завдання визначити сто кращих студентів, які в червні відправляться на Міжнародний авіасалон Ле Бурже до Франції.

«У цьому році організатори допустили до участі в конкурсі не тільки майбутніх авіаторів, але і студентів політехнічних вузів. Експеримент вдався і не тільки розширив географію проекту, але і надав йому новизну, привернув багато талановитих хлопців, які тільки відкривають для себе великий світ авіації. Члени журі із захопленням слухали виступи фіналістів. Вони презентували такі різні, але в той же час цікаві і перспективні проекти, розробки і досягнення. Учасники «Авіатора» - це нове покоління авіаторів і управлінців, імена яких стануть в один ряд з легендарними українськими конструкторами, пілотами, космонавтами », - підкреслив Дмитро Ківа, голова журі проекту« Авіатор 2017 ».

Серед 100 переможців - 14 представляють Льотну академію НАУ: Ащаулов Андрій, Бірюкова Лада, Гордейко Дмитро, Литвиненко Олександр, Лелеко Артем, Меркулов Віталій, Свиридов Євген, Слогоцькій Андрій, Тарнавський Аркадій, Тараненко Вікторія, Трофименко Святослав, Трохименко Максим, Хаврель Дмитро, Шеремет Іван. Щиро вітаємо переможців, і віримо, що зовсім скоро українська авіація буде пишатися молодими, професіоналами в їх особі.

20 червня сто переможців «Авіатора 2017» відправляться до Франції, де проведуть чотири незабутні дні - їх очікує відвідування Ле Бурже, спілкування з однолітками з інших країн і кращими фахівцями світової авіаційної спільноти; там вони отримають безцінний досвід і знання, які впровадять в рідній Україні.

За інформацією організаторів конкурсу «Авіатор»