11 квітня 2017 року в музейній кімнаті «Україна більше за життя» відбулася зустріч курсантів із дружиною загиблого в АТО Героя України Євгенія Львовича Тельнова Світланою Василівною.

Зі вступним словом до присутніх звернувся начальник КЛА НАУ доктор технічних наук, професор Сергій Миколайович Неділько. Він нагадав учасникам пам’ятного зібрання, що 27 березня 2017 року Є. Л. Тельнову Указом Президента України присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена Золота Зірка (посмертно).

Курсанти – учасники заходу-реквієму – є членами ВГО «Українське Реєстрове Козацтво», тому з особливим зацікавленням вони слухали слова С. М. Неділько про роль козацтва у становленні України як незалежної суверенної держави.

Багато в нашій історії постатей героїчних, величних і звитяжних, якими ми вправі гордитися, приклад яких наслідувати, пам'ять про яких свято берегти.

Хвилиною мовчання вшанували присутні світлу пам'ять Євгена Львовича Тельнова.

Світлана Василівна розповіла якою людиною був її чоловік, про те, що дізналася вона від його побратимів, про останній день його земного життя…

Ця розмова супроводжувалась переглядом презентації, підготовленої курсантами.

Світлана Василівна подарувала музейній кімнаті, частина експозиції якої присвячена Євгену Львовичу, документальний фільм, знятий за сприяння Національної Гвардії України про сторінки біографії Є. Л. Тельнова.

Пані Світлана відповіла на численні запитання, поділилася своїм враженням від зустрічі з П. О. Порошенко під час отримання вищої нагороди держави, якої удостоєний посмертно Євген Львович.

У заході взяли участь: Віталій Миколайович Неділько – Отаман обласного осередку Українського Реєстрового Козацтва, директор Науково-виробничого інституту аеронавігації КЛА НАУ, к.т.н., доцент; Тетяна Степанівна Плачинда – завідувач кафедри професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук, д.п.н., доцент; Олександр Миколайович Барно – доктор педагогічних наук, професор.

Звертаючись до курсантів науковці закликали пам’ятати, що найвищим проявом любові до рідної землі є готовність боронити її ціною власного життя.

Подвиг Євгена Львовича є зразком самовідданості та патріотизму. Він загинув, надаючи допомогу пораненим товаришам. Військове братство – це та свята козацька бойова традиція, яка наповнюється новим змістом сучасним поколінням захисників незалежності і територіальної цілісності України.

Курсанти факультету менеджменту – члени Українського Реєстрового Козацтва – відвідали Алею Слави на Рівнянському цвинтарі та поклали квіти на могили Євгена Львовича Тельнова, і Сергія Феліксовича Котового, колишнього курсанта льотної академії.

Курсанти висловили глибоку вдячність усім полеглим Героям за їхній подвиг в ім’я миру в Україні, за можливість здобувати освіту, закохуватись, врешті решт жити буденним життям, а не переховуватись у підвалах.

Символічно, що цей меморіальний захід відбувся у Страсний тиждень, під час якого християнський світ згадує страждання Ісуса Христа за кожного з людей.

Ми можемо і повинні зберігати пам'ять про українських воїнів, які віддали своє життя за Україну, за кожного з нас.

Доцент кафедри професійної педагогіки

та соціально-гуманітарних наук

Ірина Романько