Тричі Герой Радянського Союзу, найрезультативніший льотчик-винищувач нашої армії часів Другої світової війни, маршал авіації Іван Микитович Кожедуб і сьогодні є для нас прикладом мужності, патріотизму та високого професіоналізму.

Для Кіровоградщини постать Івана Кожедуба є особливою, адже 19 із 62 збитих ним вражих літаків, були саме під час боїв за звільнення нашої області. За цей подвиг Іван Микитович отримав першу зірку Героя. А для нас є великою честю вшанувати пам'ять Героя та низько вклонитися йому.

У Льотній академії НАУ створено сквер Кожедуба, саме там, де у 80-х роках Іван Микитович власноруч посадив дуб. Біля цього дуба і встановлено пам’ятний знак льотчику-винищувачу.

8 червня 2017 року виповнюється 97 років від дня народження Івана Кожедуба.  Мабуть не випадково саме у цей день до Льотної академії НАУ з робочим візитом завітали командувач Повітряних Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Дроздов та командувач Повітряних Збройних Сил України (2012-2015рр.)  генерал-полковник Юрій Байдак.

Начальник академії Сергій Неділько, поважні гості та співробітники академії розпочали зустріч з відвідування  скверу ім. Івана Кожедуба у Льотній академії та покладання квітів до пам’ятного знаку.

Олена Ковальова

Фото Христина Кожа,

архівні фото