Сто українських студентів технічних спеціальностей, серед яких і курсанти КЛА НАУ відвідали престижний авіаційний форум Paris Air Show 2017 Le Bourget.

Поїздка сотні талановитих і цілеспрямованих студентів в Париж є підсумком їх участі в масштабному освітньому проекті «Авіатор 2017», який проводиться вже шостий рік поспіль.

Раніше серед 6 500 конкурсантів експертне журі на чолі з відомим конструктором Дмитром Ківою визначило сотню кращих студентів, які отримали право відвідати найбільшу профільну виставку в світі, побачити досягнення світової авіації, перейняти досвід зарубіжних фахівців і в майбутньому застосувати його на благо України.

Молоді авіатори залишилися в захваті від Ле Бурже 2017, в якому з 19 по 25 червня взяли участь 2 400 експонентів, 200 офіційних делегацій і де були представлені 130 літаків усіх типів і призначень.

Українські студенти побачили літак-новинку 787-10 Dreamliner, транспортний вертоліт CH-47 Chinook, демонстраційний політ 737 MAX 9, шале з інноваціями майбутнього  від лідера авіабудування Boeing. Авіаігант Airbus показав на авіафорумі пасажирські літаки A350, A321, A380, вертольоти Eurofighter Typhoon і Tigre HAD і дав можливість відвідувачам виставки зробити віртуальний візит на Міжнародну космічну станцію в своєму павільйоні. Сто переможців проекту «Авіатор 2017» побували також біля стенду вітчизняної компанії «Прогресстех Україна» і побачили дебютанта форума- середньомагістральний вантажний літак 132D від ДП «Антонов».

Глава журі проекту «Авіатор 2017» Дмитро Ківа зазначив, що пишається переможцями конкурсу, їх рівнем підготовки, інвестиційними проектами і розробками. В рамках поїздки до Франції сто переможців конкурсу також побачили основні визначні пам'ятки Парижа і побували в Діснейленді.