У рамках співпраці КЛА НАУ з Корпусом Миру представники кафедри іноземних мов були запрошені у якості почесних гостей на конференціюTEDxIvanaFrankaStED у Чернівцях. Це була перша подія TEDx ED в Україні. Організатори Ніколь Дінтіно, волонтер Корпусу Миру, та Катерина Худик, викладач Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, доклали максимум зусиль для того, щоб цей дебют став успішним.

TED (абревіатура від англ. Technology Entertainment Design; Технології, Розваги, Проекти) — відома щорічна конференція, присвячена «ідеям вартим поширення» (Ideas worth spreading). TEDx — це окрема програма, яку TED створив задля здійснення своєї місії — поширення інноваційних ідей на ще більш глобальному рівні. Відеозаписи виступів (TED Talks) постійно публікуються на сайті TED.com. Їх можна безкоштовно переглянути на сайті, записи виступів доступні через YouTube.

Темою конференції TEDxIvanaFranka STED 2017 було визначено «Уміння 21 століття» (“21st Century Skills”). Основні акценти події були зосереджені на розвитку умінь критичного мислення, спілкування, співпраці та творчості, інтеграція яких формує особистість фахівця. Нестандартний формат, інноваційний підхід до організації події, палкі промови спікерів та активний обмін думками стали провідними рисами цієї конференції.

Людмила Герасименко,
канд. пед. н., доцент,
доцент кафедри іноземних мов