25-26 квітня Льотна академія НАУ вкотре була удостоєна честі приймати ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з професійно-орієнтованої дисципліни «Організація і технологія проведення пошуково-рятувальних робіт».

Окрім курсантів нашої академії Кочу Р., Кобєлєва І. та Родзінського В. участь брали курсанти Національного Університету Цивільного Захисту України (м. Харків) та Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. Спочатку з вітальними словами до учасників змагань та оргкомітету виступили: начальник академії Неділько Сергій Миколайович (д.т.н., професор) який у своїй промові особливу увагу звернув на важливість професії рятівника та побажав учасникам олімпіади не тільки перемоги, а й плідної співпраці у подальшому. Також слово мали Невиніцин Андрій Миколайович (голова журі, к.т.н., доцент, декан факультету ОПР) та завідуючий кафедри, що приймала змагання Лещенко Геннадій Анатолійович (д.п.н., доцент).

У перший день учасники олімпіади брали участь у написанні теоретичної частини, а також відвідали музейні комплекси академії – музей авіації та музей історичного краєзнавства.

На наступний день олімпіади курсанти демонстрували свої практичні навички у галузі пошуково-рятувальних робіт та знання основ медицини катастроф. Зокрема за допомогою альпіністського обладнання долали смугу перешкод та змагалися у вмінні використовувати аварійно-рятувальні засоби. Цьогоріч у безкомпромісній боротьбі, з перевагою лише у один бал перемогу здобула представниця Національного Університету Цивільного Захисту України Онацька А. О. Дипломами другого та третього ступенів були нагороджені відповідно Міроненко В Є. теж представник харківського вишу та Родзінський В. В., що представляв Льотну академію НАУ. Після нагородження учасники змагань висловлювали свої пропозиції щодо проведеної олімпіади та обмінювались безцінним досвідом у галузі пошуку та рятування.

В. М. Стратонов