Завершилось навчання сьомої групи слухачів проекту «Україна-Норвегія» за спеціальністю «Безпека підприємницької діяльності» у Кропивницькому. Сподіваємось, що випускний стане новим кар'єрним стартом для кожного з них. Льотна академія НАУ та ГО "Європейськи шлях 4.0" супроводжували групу від першої зустрічі та її слухачі стали нашими назавжди.

500 годин змістовного напруженого навчання: економічні, правові, інформаційні питання безпеки, курси з інноваційних дисциплін – змусили дорослих чоловіків та жінок знов відчути себе студентами.

 Разом з нами від набору групи до випуску була Громадська організація «Центр ресоціалізації військових «КОЛОВОРОТ», а саме її координатор та психолог Андрій Фоменко та психолог Владислав Зубченко. Вхідне психологічне тестування, формування командного духу, психологічне налаштування на навчання, індивідуальна психологічна допомога - все це лежало на плечах наших партнерів. Цінуємо вашу підтримку та допомогу, надану слухачам проекту.

Слухачі проекту "Україна-Норвегія" під час проходження навчання не тільки отримували знання, а й засвоювали секрети сампрезентації, хитрощі проходження співбесіди у роботодавця, формування надійного та ефективного колективу підприємства. За цінні поради та майстер-класи вони дякують координатору Центру медико-психологічної реабілітації «КОМ-ПАС» Анні Колєвій. Та особливо вдячні їй слухачі, яким вона під час індивідуальних психологічних консультацій допомогла віднайти втрачену в АТО усмішку та віру в себе.

В рамках проекту «Україна-Норвегія» слухачі зустрічалися з представниками Кіровоградського обласного центру зайнятості та департаменту соціального захисту. Фахівці центру розповіли про державні програми сприяння працевлаштуванню, можливості отримання ваучеру на безкоштовне перенавчання за певним переліком спеціальностей, ярмарки вакансій та профорієнтаційні заходи, що організовує центр зайнятості, можливості відкриття власної справи та державну підтримку, яка може бути надана підприємцю-початківцю.

Для проведення семінару для слухачів проекту було запрошено фахівців кіровоградської філії «Приват банку». Під час зустрічі розглядалися три різних аспекти діяльності: кредитування малого та середнього бізнесу: умови та вимоги; інформаційна банківська безпека: додаткові механізми захисту інформації та вимоги до працівника системи безпеки у банківській сфері.

Одним із заходів, який не тільки сприяв організації власного бізнесу, а й став гарним мотиватором для слухачів - семінар  майора ЗСУ в запасі, волонтера та приватного підприємця Олександра Прядуна «Відкриття власного бізнесу». Ще одна історія успіху від випускника проекту «Україна-Норвегія» (осінній семестр 2016 року), голови ГО «Центр оперативної тактичної  підготовки «Цитадель» Олега Ковальчука була представлена слухачам в рамках семінару «Створення стайкбольного клубу ТОВ «Гаряча точка». Цікавим та корисним стало знайомство з зеленим господарством та кінним клубом «Аврора» волонтерів подружжя Євгена та Любові Щук, які підтримують українську армію.

До проведення занять з основ керування квадракоптерами долучилися й волонтери-курсанти члени команди дрон-рейсингу «Козацький ескадрон  4.0»

Також під час навчання слухачі проекту "Україна-Норвегія" взяли участь у тренінгу «Стратегічне планування». Тренер Вікторія Талашкевич, співорганізатор Бізнес-школи «WAKE UP», громадський діяч, спеціаліст з комунікацій.

Окремою темою в рамках програми сприяння працевлаштуванню та організації власного бізнесу став семінар з елементами тренінгу «Основи тайм-менеджменту», що був проведений фахівцем психологічної служби Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Оленою Зубченко. Психологи Центру «Компас» Анна Колєва та Юрій Козачинський провели  для учасників проекту серію тренінгів  «Мистецтво самопрезентації».

За запитом слухачів додатково поза програмою було організовано ворк-шоп з обробки відеоматеріалу для створення презентаційних роликів, а також майстер-клас зі стрімінгу. Для цього був запрошений медіа-тренер, голова ГО «Турбота» Андрій Флоренко.

На завершальному етапі спеціалісти ГО «Європейський шлях 4.0» провели заключний семінар щодо сприяння у працевлаштуванні. Зокрема, надано перелік джерел інформаційних ресурсів з пошуку вакансій; список необхідних документів для працевлаштування, перелік організацій, які проводять бізнес-тренінги, проведений аналіз теперішнього стану працевлаштування слухачів проекту, де вони зазначили свої побажання щодо співпраці з ГО у подальшому.

Важливим результатом роботи проекту стало налагодження ефективної співпраці з 3-м особливим полком спеціального призначення, Кіровоградським обласним госпіталем ветеранів війни та Центром медико-психологічної реабілітації «КОМ-ПАС», Центром ресоціалізації військових «КОЛОВОРОТ», Кіровоградською обласною державною адміністрацією,  Асоціацією роботодавців Кіровоградщини.

Вагомим результатом проекту є та, що навіть по завершенню навчання учасники групи продовжують активно спілкуватися між собою, в тому числі у соціальних мережах. А ми продовжуємо шукати для них цікаві теми для саморозвитку і відкриття в собі нових здібностей і можливостей.