З 16 по 22 липня в передмісті Лондона проходила найбільша в світі авіавиставка Farnborough Airshow 2018. Десяти курсантам Льотної академії пощастило побувати тут. Салон вважається найгучнішою подією в сфері авіації, де демонструються останні досягнення галузі та інновації, укладаються мільйонні контракти.

Цього року у форумі взяли участь понад 1 500 експонентів зі ста країн світу. В цілому виставку відвідали близько 150 000 любителів авіації. Серед них - і студенти з України. Академію на виставці представляли Зеркалій Аліна, Зозуля Тарас, Лабнюк Андрій, Лелеко Артем, Савчук Владислав Ігорович, Тараненко Вікторія, Тарасов Микита, Умеров Руслан, Шеремет Іван, Шульгін Анатолій, Кірілішин Сергій.

Уже традиційно заходи рівня Farnborough Airshow і Paris Air Show Le Bourget з року в рік відвідують переможці всеукраїнського конкурсу «Авіатор». Ексклюзивно для молодих українських фахівців представники гігантів світового і вітчизняного авіапрому провели екскурсії та майстер-класи, ознайомили з новинками і останніми розробками авіакосмічної сфери, дали можливість активної і цілеспрямованої молоді відчути себе частиною світу авіації.

Вони відвідали експозиції компаній Boeing, Embraer, Bombardier, Європейського і Британського космічних агентств; побували в салоні лайнера Airbus А-380; зустрілися з представниками вітчизняних ДП «Антонов», «Прогресстех-Україна»; обговорили стан світової та української авіакосмічної галузі, тренди і перспективи.

У наступному році планується два нововведення в конкурсі «Авіатор». Перше - вибрати 3-5 переможців з перспективними стартапами і виділити їм кошти на реалізацію своїх проектів. Друге - дати дітям можливість пройти стажування на кращих авіазаводах і в кращих авіакомпаніях світу. Ці дві складові планується впровадити в «Авіатор 2019», який стартує вже у вересні.

Студенти-авіатори кажуть, що тепер брати участь в конкурсі стане ще цікавіше - масштабний всеукраїнський проект виходить на новий рівень, дає більше можливостей молоді проявити себе і заявити про свої розробки.

Сто юних авіаторів також погуляли по столиці Великобританії і весело провели час в кращому парку розваг Європи - Thorpe Park.