Літній період для курсантів-пілотів Льотної академії НАУ не стільки період відпочинку, скільки час для отримання льотної практики. У липні навчальні польоти набувають своєї найбільшої інтенсивності. Проведені всі технічні та організаційні роботи по підготовці майданчиків, техніки, інфраструктури та забезпеченню палива і погодні умови сприятливі для польотів на невеликих навчальних літаках.

Один з майданчиків, де відбувається практична льотна підготовка наших курсантів – польовий аеродром у Малій Висці. Наприкінці тижня заступник начальника академії з економічної та адміністративно-фінансової роботи Олександр Чумак, заступник начальника академії з організації та забезпечення польотів Валерій Задков та начальник служби авіаційної безпеки Роман Рябоштан провели робочу зустріч з льотним та технічним персоналом, що забезпечує підготовку та зустрілися з курсантами, які проходять тут льотну практику.

Турбуючись не лише про якість та безпеку курсантів і працівників, а й про забезпечення сприятливих умов проживання та організації побуту, керівництво академії докладає зусиль до покращення побутових умов учасників підготовки. Обладнання робочих місць та житлових приміщень кондиціонерами, кухні – новими холодильниками та плитами, душових кімнат – бойлерами значно додає комфорту перебування на польовому аеродромі. Також учасники робочої групи значну увагу приділили контролю за забезпеченням авіаційної безпеки.

У форматі вільного спілкування з курсантами Олександр Олексійович вислухав пропозиції курсантів та враження від перших днів практики та розповів про найближчі перспективи розвитку інфраструктури на польовому аеродромі.

Але головним досягненням цього року є навіть не інфраструктурні покращення, а розширення можливостей практичної підготовки завдяки залученню більшої кількості навчальних повітряних суден. До цьогорічної підготовки курсантів академії залучено такі повітряні судна: багатодвигунний літак Веechcraft, навчальні літаки типу: К-10; НАРП-1, Cessna 172 та ХіАТ-650. А значить знову жителі Малої Виски звикатимуть до мелодійного звуку двигунів сталевих птахів, що свідчить про стабільний розвиток Льотної академії.