Презентація наукових праць викладачів академії відбулась в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського. Свої роботи – серію 4-х туристських словників та монографію «Ресурсно-туристський потенціал Кіровоградської області» представили широкому загалу викладачі Льотної академії НАУ Олександр Колотуха та Віктор Соколовський.

Авторів видань привітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Він наголосив на важливості цих праць для розвитку регіонального туризму.

«Туризм – галузь, яка стрімко розвивається в сучасному світі. Книги, які сьогодні презентуються, свідчать про великі ресурсні можливості нашої області для розвитку туризму і відпочинку», – підкреслив посадовець.

До привітань долучилась директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА Валентина Животовська. Вона подякувала викладачам Льотної академії за наукові роботи, які розкривають туристичний потенціал Кіровоградщини. За її словами, у перспективі в бібліотеці Чижевського буде відкрито інформаційного-туристичний центр, що нині розробляється разом з фахівцями Льотної академії. Він об’єднає всю інформацію про туристичні можливості області. До кінця року запрацює і тематичний Інтернетсайт.

За словами автора чотирьох туристських словників Олександра Колотухи, його праці стосуються сегменту спортивного туризму. Вже зібрано більше 2700 термінів та понять, що використовуються у теорії та практиці спортивного туризму та активної рекреації. Крім того, на переконання автора, Кіровоградщина має потенціал і у нових туристичних напрямках, зокрема, у подієвому туризмі. Приміром, серед жителів області та інших регіонів користуються популярністю різноманітні мистецькі фестивалі, виставки, ярмарки.

Також Віктором Соколовським було презентовано монографію, в якій йдеться про географічні особливості Кіровоградської області. В роботі оцінено ресурсно-туристський потенціал та рекреаційно-туристські ресурси області (природні, соціально-економічні, культурно-історичні). Виконано рекреаційно-туристське районування Кіровоградської області. Авторами визначені туристсько-краєзнавчі можливості області для здійснення пішохідних походів та розглянуті методичні засади організації туристсько-краєзнавчої подорожі рідним краєм.