24 вересня під час урочистої прес-конференції в Києві благодійний Фонд Бориса Колеснікова оголосив про відкриття Всеукраїнського освітнього конкурсу «Авіатор-2016».

Проект «Авіатор» є щорічним і проводиться вже в п'ятий раз. Його мета – розвивати і підтримувати українських студентів авіаційних спеціальностей, мотивувати і заохочувати талановиту молодь щорічними поїздками на Міжнародні авіасалони Фарнборо і Ле Бурже.

В урочистому заході взяли участь: Борис Колесніков, Президент благодійного Фонду; Софія Мудрик, директор Благодійного Фонду Бориса Колеснікова; Дмитро Ківа, генеральний конструктор ДП «Антонов»; представники вузів-учасників конкурсу; експерти галузі; студенти авіаційних спеціальностей; представники ЗМІ.

Борис Колесніков, Президент благодійного Фонду, привітав студентів із початком конкурсу та побажав їм успіху: «Я щиро вітаю студентів технічних авіаційних спеціальностей з початком конкурсу «Авіатор-2016»! В цьому році правила участі трохи змінилися. Але чим жорсткіші умови, тим вище результат. У вас великі шанси. Наше завдання – провести конкурс, організувати хорошу програму в Лондоні, але головним, звичайно, буде Фарнборо, а ваше завдання – виграти».

Під час прес-конференції організатори розповіли про етапи конкурсу «Авіатор» та про нововведення. У 2016 році учасників очікують шість етапів – тестування з історії та теорії авіації, технічних наук, англійської мови, розв'язування бізнес-кейсу і захист мотиваційної презентації. У новому сезоні буде значно розширена географія проекту – до учасників конкурсу з Києва, Харкова та Кіровограда приєднаються студенти технічних авіаційних спеціальностей з Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, Запорізького національного технічного університету, Слов'янського, Криворізького та Кременчуцького коледжу НАУ.

Також оновився склад журі «Авіатора». До нього увійшли: Олександр Черепанов, директор департаменту представництва авіакомпанії Emirates в Україні; Максим Гладський, керівник департаменту з академічних зв'язків і навчання персоналу у ТОВ «Укр-Прогрестех»»; Олексій Смотров, директор компанії Travelport Ukraine; Кирило Осіпов, генеральний директор аеропорту «Донецьк» (2013). Очолив команду експертів галузі легендарний генеральний конструктор ДП «Антонов» Дмитро Ківа.

«Для молоді, яка любить авіацію, цей конкурс і поїздки на міжнародні авіасалони – справжня знахідка. Борис Колесніков робить велику справу, вкладаючи в майбутніх конструкторів і інженерів», – зазначив Дмитро Ківа.

Студенти технічних авіаційних спеціальностей можуть зареєструватися в проекті на сайті Фонду www.kolesnikovfund.org до 20 жовтня.

За результатами конкурсу будуть обрані 100 переможців. Влітку 2016 року вони відвідають Міжнародний авіафорум Фарнборо в Лондоні. Під час поїздки на профільну виставку майбутні авіатори поспілкуються з фахівцями, ознайомляться з досягненнями світової авіапромисловості і першими побачать новинки галузі.

Нагадаємо, в 2015 році Фонд Бориса Колеснікова заохотив поїздкою на авіасалон Ле Бурже в Париж рекордну кількість учасників «Авіатора» — 109 переможців з НАУ, ХАІ, КПІ та Кіровоградської льотної академії.

Відеосюжет телеканалу новин «24» можна подивитися тут.