3-5 жовтня 2022 року в Жилінському університеті (Словацька Республіка, м.Жиліна) на факультеті гуманітарних наук було організовано івент зі студентами, присвячений дослідженню психолого-педагогічного освітнього середовища у підготовці майбутніх учителів.

У заході прийняли участь українські науковці Олена Москаленко, докторка педагогічних наук, професорка кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін Льотної академії Національного авіаційного університету, та Галина Гандзілевська, докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки Національного університету "Острозька академія". Обидві професорки упродовж 2022-2023 рр. перебувають у Жилінському університеті на факультеті гуманітарних наук за грантовою програмою академічної мобільності SAIA Scholarship Program.

Захід проводився із залученням студентів першого курсу освітньої програми «Англійська мова та педагогіка». Репортаж з місця події провела знімальна група університету. До заходу також долучилися група психологічної підтримки університету та Український дім, який є культурним осередком м. Жиліни та сприяє збереженню культурної спадщини українців у Словаччині.

За матеріалами кафедри права
та соціально-гуманітарних дисциплін ЛА НАУ