15 листопада представники ЛА НАУ: Письменна М.С., декан факультету авіаційного менеджменту, Антонова О.Р., професор кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін, Бондар Ю.А., завідувач кафедри менеджменту авіаційної діяльності взяли участь у засіданні фокус-групи в рамках проєкту «UNICOM – Посилення співпраці між університетами і громадами», ініціатором якого був Інститут вищої освіти НАПН України.

Під час зустрічі Антонова О.Р., професор кафедра права та соціально-гуманітарних дисциплін, презентувала роботу у сфері третьої місії. У ході презентації була продемонстрована система надання правової допомоги громаді, складовими якої є юридична клініка «Юрконсалт» по наданню юрконсультацій для населення Кропивницького; дискусійно-правовий гурток «ФЕМІДА», на засіданнях яких члени гуртка отримують ключові компетенції з права та комунікації; участь здобувачів у проєкті «Волонтер БПД» на базі Кропивницького міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також учасникам фокус-групи було продемонстровано практику майбутніх проєктних менеджерів академії в IT галузі, зокрема на базі ТОВ “Онiкс-Системз”, що є особливо цінним для розширення можливостей молоді на території Кіровоградщини.

По завершені зустрічі були визначені найближчі перспективи реалізації завдань третьої місії разом з проєктною групою Інституту вищої освіти НАПН України.

Зокрема, було озвучено, що кафедра права та соціально-гуманітарних дисциплін Льотної академії у співучасті з Інститутом вищої освіти НАПН 13 грудня 2023 року проведуть круглий стіл на тему «Впровадження перехідного правосуддя на засадах медіації».

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь в обговорені питань круглого столу:

  1. Участь університетської спільноти у впроваджені перехідного правосуддя та медіації.
  2. Медіація як альтернативний спосіб вирішення конфліктів.
  3. Соціальний діалог як основа соціального партнерства та інструмент антикризового управління.
  4. Роль громадянського суспільства, орієнтованого на перехідне правосуддя.
  5. Участь Ради Європи у просуванні концепції перехідного правосуддя в Україні та позасудових форм урегулювання спорів/конфліктів.
  6. Гендерно-орієнтована політика перехідного правосуддя.
  7. Взаємозв'язок між внутрішнім переміщенням та перехідним правосуддям.
  8. Спроможності судів і системи БПД у справах, пов’язаних зі збройним конфліктом.
  9. Розвиток моделі перехідного правосуддя в сучасному міжнародному праві.

Початок круглого столу – 10:00.

Приєднання до онлайн-заходу за посиланням: https://us04web.zoom.us/j/9373990211?pwd=WitIVncvenBWcjJpdUJwRzEyQ0ZJZz09