Для здійснення льотної підготовки курсантів та слухачів у 2021 році Льотна академія Національного авіаційного університету має власні літаки: К-10 (2), ХІАТ-650 (1). Проведені тендерні процедури для оренди літаків: К-10 (2), НАРП-1 (2), Cessna-172 (1), Ве-76 (1), пілотажно - навігаційного тренажеру FNTP-II.

Проведені всі необхідні роботи по забезпеченню навчальних польотів, зокрема: страхування аеродрому Кіровоград, ЗПМ Мала Виска, льотного та курсантського складу; проведені тендери для закупівлі паливно-мастильних матеріалів.

Практичну льотну підготовку проходять курсанти другого, третього та четвертого курсу за бюджетною формою навчання та ті, що навчаються за контрактом. «До польотів допускаються лише ті, хто успішно склав дисципліни сертифікаційного акту, має свідоцтво про проходження теоретичного навчання на тип літака та медичний сертифікат першого або другого класу. З урахуванням зазначених документів, графік польотів курсантів бюджетної форми навчання формується відповідно до рейтингу успішності. Головне завдання - надання якісних знань та безпека польотів », - говорить начальник ЛА НАУ Олександр Чумак.

На Вченій Раді академії було затверджено «Положення про порядок визначення рейтингу курсантів-пілотів ЛА НАУ для проходження виробничої (льотної) практики». Згідно із Положенням складається рейтинг залучення курсантів бюджетної форми навчання до навчальних польотів.

За програмою отримання свідоцтва комерційного пілота (CPL- Commercial Pilot Licence) загальна льотна підготовка складає 180 годин, яку має пройти курсант за весь період навчання починаючи із 2 курсу по 4 курс навчання включно. Загалом, курсанти здійснюють польоти на літаках: К-10 -40 годин; НАРП-1- 40 годин; ХІАТ-650 та Cessna-172 -60 годин; FNTP-II- 30 годин; Ве-76- 10 годин.