16 лютого курсантський гурток, що діє на кафедрі професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук, провів своє чергове засідання.

Учасники заходу зібралися в особливий для України день – День єднання, з вірою один в одного та щасливе майбуття нашої держави. У зв’язку із переведенням навчального процесу в Льотній академії НАУ на дистанційну форму та з урахуванням всіх карантинних обмежень, засідання гуртка проходило в режимі онлайн-конференції на платформі Zoom.

Відбувся захист творчих робіт здобувачів вищої освіти першого курсу факультету льотної експлуатації та обслуговування повітряного руху. Обраною темою стала історія українського космосу.

Учасники презентували свої доповіді: «Космічна філософія К. Е. Ціолковського і перспективи розвитку земної цивілізації»; «Перша міжнародна космічна виставка та її організатори (Київ, 1925 рік)»; «Космічні міста: залучення українських міст до космічних програм»; «Діяльність академіка В. Ф. Уткіна в галузі створення ракетно-космічної техніки в Україні»; «Участь жінок у космічних та авіаційних програмах»; «В. С. Будник та його науково-конструкторська школа»; «Історико-культурна спадщина космонавтики у вітчизняних і зарубіжних музеях»; «Зоряний шлях людства: космічна тема на кіноекрані».

Кожен гуртківець-дослідник мав змогу не тільки представити свої доробки, а й відповісти на запитання наукового керівника та коллег-однодумців. Успішній презентації робіт сприяла невимушена, доброзичлива атмосфера спілкування.

Після проведення публічного захисту відбулось обговорення робіт та визначено переможця. Доповідь-презентація на тему: «Космічна філософія» К. Е. Ціолковського і перспективи розвитку земної цивілізації», підготовлена Елізабет Тичківською (114 група), викликала найбільшу зацікавленість і навіть дискусію.

Захист став корисним досвідом для гуртківців у подальших творчих напрацюваннях.

За інформацією Ірини Романько,
доцентки кафедри професійної педагогіки
та соціально-гуманітарних наук