20 липня 2023 року ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький зустрівся з колективом Льотної академії НАУ для обговорення рішення Конференції трудового колективу Льотної академії НАУ від 28.06.2023 року.

До зустрічі долучилися проректор з організаційно-правової та безпекової діяльності НАУ Анатолій Вельков та виконуючий обов’язки директора академії Володимир Максимов.

Максим Георгійович у своїй доповіді зупинився на етапах розвитку академії від окремого закладу освіти до відокремленого структурного підрозділу Національного авіаційного університету. Ректор зазначив, що рішення трудового колективу про виділення від НАУ було для нього неочікуваним. Тому сьогодні він вирішив особисто зустрітися з колективом, щоб зрозуміти, які чинники спонукали колектив до такого рішення. Також він зазначив, що для того, щоб йти на такий серйозний крок, треба чітко бачити «дорожню карту» самого процесу створення юридичної особи у законний спосіб та стратегію розвитку закладу потому.

Також у своїй доповіді Максим Георгійович проаналізував виклики, які поставила перед всією освітньою галуззю війна, поділився практиками реагування Національного авіаційного університету на ці виклики. Наголосивши, що значна частина фінансових проблем, що постала перед академією є спільною для усіх закладів вищої освіти.

Під час відповіді на запитання членів колективу та курсантів, окремо зупинився на перспективах розвитку «Чеського проєкту» з практичної льотної підготовки курсантів і студентів Льотної академії НАУ та Національного авіаційного університету у льотній школі Чехії та пообіцяв, що офіційна інформація щодо його перебігу буде щоденно висвітлюватись на сайті Національного авіаційного університету.