Керівництво Льотної академії Національного авіаційного університету вкрай занепокоєне інформацією щодо оголошення підозри протиправної діяльності одній з посадових осіб академії, про що повідомляється 17.08.2023 на ресурсах Управління СБ України у Кіровоградській області. Наразі нам відомо про затримання цієї посадової особи, офіційної інформації щодо звинувачення, яке повідомлено, до академії не надходило.
Керівництво ЛА НАУ рішуче засуджує можливі корупційні прояви будь яких посадовців та співпрацюватиме із правоохоронними органами для об’єктивного розслідування справи.
Наразі ми чекаємо офіційну інформацію щодо виявлених фактів порушення, відповідно до якої будуть прийняті адміністративні рішення, у разі пред’явлення звинувачень зазначеній особі, буде призначено службову перевірку її діяльності з питань дотримання антикорупційного законодавства.
Водночас нагадуємо, що відповідно до ст. 17 КПК України, особа вважається невинуватою у вчиненні правопорушення, доки її вину не буде доведено у судовому порядку.