22 листопада 2023 року відбулося перше розширене засідання Школи гаранта освітніх програм ЛА НАУ. До зустрічі долучилися не лише гаранти освітніх програм, що реалізуються в ЛА НАУ, а й науково-педагогічні працівники академії.

Керівник Центру забезпечення якості вищої освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Данилко О. Г. зазначила, що акредитація освітніх програм – це складний процес, який потребує ретельної підготовки, а основною умовою успішної акредитації будь-якої програми є проведення якісного освітнього процесу.

Усіх запрошених було поінформовано про роль гаранта освітньої програми в системі забезпечення якості, його основні завдання, про вимоги, які ставляться до гарантів для першого (бакалаврського) рівня, другого (магістерського) рівня, третього (освітньо-наукового) рівня, а також про відповідальність уповноважених осіб за якість реалізації освітніх програм та результати проведення процедури акредитації в ЛА НАУ.

Голова засідання ознайомила присутніх з переліком освітніх програм, що підлягають проходженню акредитації в академії протягом 2023-2024 навчального року, з процедурою та термінами їх проведення, а також із рекомендаціями експертів до акредитації освітніх програм.

Окрім того, з метою забезпечення високої якості професійної підготовки фахівців у галузі цивільної авіації на основі комплексного співробітництва Академії із зацікавленими підприємствами і організаціями керівник ЦЗЯВО ініціювала створення Ради роботодавців ЛА НАУ із залученням провідних роботодавців галузі цивільної авіації, що відповідає профілю діяльності Академії.

За інформацією Центру забезпечення
якості вищої освіти в Льотній академії
Національного авіаційного університету