З нагоди 10-ої річниці до Дня Гідності та Свободи України, 22 листопада в режимі онлайн відбулося чергове засідання науково-дискусійного гуртка “ПРАПОР” (розгорнуто - Перспективи Розвитку Авіаційних Перевезень та їх Організаційне Регулювання) Льотної академії, факультету льотної експлуатації, що діє при кафедрі конструкції повітряних суден, авіадвигунів та підтримання льотної придатності. Засідання було присвячено темі “Проблеми та перспективи розвитку авіаційних перевезень в Україні під час дії воєнного стану”. Було обговорено основні проблеми діяльності авіаційної галузі під час війни та важливість свободи і демократії в Україні для можливого розвитку цивільної авіації, адже Україна має весь необхідний потенціал.

У засіданні взяли участь здобувачі, які навчаються за спеціальністю 272 «Авіаційний транспорт» за ОПП “Організаційне забезпечення та управління авіаційним виробництвом” та ОПП “Управління повітряним рухом”, які підготували цікаві доповіді-презентації:

  • “Стан авіаційного транспорту України перед та під час війни” (Агєєва Поліна, 701 група);
  • “Джерела та напрями фінансування модернізації авіаційної галузі України” (Суханевич Катерина,701 група);
  • “Екологічні аспекти авіаційного транспорту в Україні: проблеми та можливості” (Ковальова Надія, 701 група);
  • “Роль авіаційного транспорту для розвитку туризму в Україні” (Феоктістова Дар`я,, 911 група);
  • “Фактори, що впливають на конкурентоспроможність українських авіакомпаній на світовому ринку” (Ткачук Олена, 701 група);
  • “Розвиток авіаційних перевезень та підвищення їх доступності для населення” (Олександр Буряк, 701 група).

Учасники гуртка активно обговорювали питання, які були висвітлені на засіданні, адже робота у науковому гуртку має творчий характер і виховує у здобувача вищої освіти якості дослідника, збагачує і закріплює знання й уміння. Кожна нова зустріч розвиває їх практичні комунікативні навички, особливо щодо культури ведення дискусії та публічних виступів та готує їх до розв’язання завдань, які мають практичне значення для авіаційної галузі країни.

Керівник науково-дискусійного гуртка “ПРАПОР”,
ст. викл. кафедри конструкції повітряних суден, авіадвигунів та підтримання льотної придатності,
к.пед.н. Саркісова Олена Миколаївна