Визначальною подією для нашого міста та області минулого тижня стала Міжнародна агропромислова виставка «АгроЕкспо-2017», яка відбувалася протягом чотирьох днів та була вельми насиченою подіями та заходами. І хоча першочергова мета цього заходу – ознайомити аграріїв нашої та сусідніх країн з найсучаснішими досягненнями у агросфері, вона вже давно переросла себе і стала визначальним іміджевим заходом цікавим для всіх активних громадян, що прагнуть розвитку. Виявилося, що багато цікавого на заході було й для авіаторів.

По-перше, будь яка людина незалежно від фаху, потрапивши на виставку вражений її масштабами, і чесно зізнається, що в Україні такого ще не бачив. По-друге, вона дозволяє побачити та осягнути – наскільки швидко вперед крокують інноваційні технології. І зрештою, в цей період на виставку приїздить стільки знакових у політиці, у бізнесі, в освіті людей, що гріх не скористатися можливістю, щоб завести корисні знайомства і налагодити контакти для подальшої співпраці.

Окремою сторінкою для академії на цьому заході стало проведення Міжнародного інвестиційного форуму, до участі в якому був запрошений не тільки начальник академії Сергій Неділько, а й представник нашої партнерської компанії TRITECH з Латвії Зінтіс Стабіньш, який презентував доповідь про можливості спільного розвитку авіаційної галузі в регіоні. Також надзвичайно приємним моментом форуму стала доповідь заступника голови Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Коломійцева, де серед інших досягнень та перспективних напрямків розвитку області було зазначено створення міжнародного аеродрому у Кропивницькому та розвиток у КЛА НАУ Технопарку «Flight City 4.0».

Та як відомо, часто визначальними для учасників форуму є не лише доповіді озвучені під час офіційних заходів, а й знайомства за кавою у перервах. Так абсолютно несподівано нам пощастило познайомитись з людиною, що палко закохана у Норвегію та зацікавлений у співпраці щодо популяризації цієї країни серед молоді. Тож незабаром варто чекати нових цікавих зустрічей у Льотній академії та корисної інформації для курсантів щодо програм та можливостей подорожей до Норвегії.

Ще одним цікавим заходом у рамках виставки, була презентація мультикоптерів від виробників компанії DJI за сприяння компанії DroneUa. До цього заходу долучилися й курсанти академії, які не тільки почули про інновації в сфері безпілотних літальних апаратів, побачили найсучасніші копт ери, а й отримали нагоду самостійно запустити їх у небо.

Олена Ковальова